ACV winnaar van de dag ondanks puntenverlies

ACV komt op 1-0 tegen Berkum, maar speelt uiteindelijk gelijk
ACV verspeelde twee punten op eigen veld tegen Berkum, maar voelde zich een half uur na het laatste fluitsignaal toch de winnaar van de dag in de hoofdklasse B. © Bennie de Boer
VOETBAL - ACV verspeelde twee punten op eigen veld tegen Berkum (1-1), maar voelde zich een half uur na het laatste fluitsignaal toch de winnaar van de dag in de hoofdklasse B. Koploper Staphorst ging namelijk met 2-1 onderuit bij Urk, waardoor ACV die ploeg tot op drie punten in genaderd.
Staphorst blijft staan op 44 punten uit 20 wedstrijden, Eemdijk en ACV volgen met 41 uit 20.
ACV speelde een prima eerste helft, maar vergat het krachtsverschil om te zetten in een onoverbrugbare marge. Justin Mulder en vooral Marco van der Heide hadden de marge op twee moeten brengen, maar buiten de 1-0 (een eigen goal van Patrick van der Veen, na een prima actie van Matthijs Hardijk) vielen er geen treffers.
Na rust werd Berkum iets sterker, maar bleef ACV aanvankelijk zonder problemen overeind. Mogelijkheden op de 2-0 waren er voor Steyn Strijker en Hardijk, maar de eerste schoot naast en de tweede zag zijn poging vanuit de omschakeling over gaan.
In de 66e minuut kwam Berkum op gelijke hoogte. Bij een vrije bal maakte Strijker een overtreding. Het leverde hem zijn tweede gele kaart op en de gasten een strafschop, die werd benut door Marco van der Meulen.

Bijna Hagenauw

Na de gelijkmaker kregen beide ploegen kansen op de winst, maar was ACV er via invaller Arjen Hagenauw het dichtst bij een tweede treffer. Berkum-doelman Huib Veurink voorkwam dat ACV koploper Staphorst tot op één punt zou naderen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.