Veerkrachtig DOS'46 wint van TOP

DOS'46
DOS'46 wint in Sassenheim van TOP (archieffoto) © RTV Drenthe / Stijn Steenhuis
KORFBAL - DOS'46 heeft de tweede overwinning van het nog prille seizoen te pakken. In Sassenheim toonde het team van trainer Edwin Bouman veerkracht en won met 17-16 van TOP.
DOS, dat de eerste wedstrijd nog met ruime cijfers van Fortuna verloor (27-19), won vorige week overtuigend van Dalto (32-20). Tegenstander TOP begon de wedstrijd met twee overwinningen op zak.
Na een gelijkwaardige beginfase nam de ploeg uit Drenthe na vijf minuten afstand. Door Kim van Dalen (twee keer), Max Malestein, Leander Zwolle en Eline van Veldhuisen nam DOS brutaal een 7-3 voorsprong.
Nog voor rust kwam de thuisclub langszij (7-7) en halverwege zocht TOP zelfs met twee treffers voorsprong de kleedkamer op (11-9).

Spannend

DOS kwam goed uit de kleedkamer en Kim van Dalen trok met twee treffers de stand weer gelijk. Het antwoord van TOP liet niet lang op zich wachten en met 13-11 leek de thuisclub de wedstrijd weer naar zich toe te trekken.
Maar weer rechtte DOS'46 de rug, kwam het door Leander Zwolle op 15-15 en was het Fardau de Boer die de Nijeveners weer op voorsprong bracht. Dit keer had TOP geen antwoord. Drie minuten voor tijd bracht Pascal Frieswijk de 15-17 op het scorebord. De 16-17 van Celeste Split was slechts voor de statistieken. In de slotfase miste Kim van Dalen nog een strafworp, maar dit ging niet ten koste van de zege.
Aan de kant van DOS'46 waren Leander Zwolle en Kim van Dalen met vier treffers de topscorers. Door de overwinning staat DOS'46 op de tweede plek in poule B van de Korfbal League. de achterstand op Fortuna bedraagt twee punten. Volgende week speelt DOS'46 in eigen huis tegen DVO. De wedstrijd in Nijeveen begint om 16:30 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl