Zilver voor Britt Weerman op NK atletiek

Britt Weerman
Britt Weerman springt naar het zilver in Apeldoorn © SCS/Sander Chamid
ATLETIEK - Britt Weerman heeft op de Nederlandse kampioenschappen indooratletiek in Apeldoorn zilver gepakt op het onderdeel hoogspringen. De 17-jarige atlete uit Assen plaatste zich ook meteen voor het EK atletiek tot 20 jaar, dat in juli in het Estse Tallinn plaatsvindt.
Weerman sprong foutloos tot een hoogte van 1,84 meter. Om te winnen moest de lat op de hoogte van haar persoonlijk record gelegd worden, namelijk 1,88 meter. Het lukte Weerman niet om daar foutloos overheen te springen. De 26-jarige Jeanelle Scheper lukte dat wel, zij ging er in het Omnisport met het goud vandoor. Sarah van Beilen uit Emmen werd vierde.
De afgelopen maanden kon er door de coronaregels niet indoor getraind worden door Weerman. De Nederlands juniorenkampioen plaatse zich desondanks wel voor het EK onder 20 in Tallinn, die limiet lag op 1,81 meter. Het NK was haar enige indoorwedstrijd van het seizoen.

Roos en IJtsma

Er kwamen op het NK in Apeldoorn meer Drentse atleten in actie. Britt Roos uit Ruinen haalde het podium net niet op de 800 meter. Met haar 2.09.95 bleef ze ruim een seconde verwijderd van de medailles.
Ook Hoogevener Job IJtsma lukte het niet een medaille in de wacht te slepen. Op de 3 kilometer eindigde ook hij als vierde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl