MHBOS: De Heerlijke van Heerkes

Martijn Heerkes
Martijn Heerkes bekijkt zijn omhaal tegen Dalfsen nog maar eens © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
VOETBAL - Op 38-jarige leeftijd maakte Martijn Heerkes (40) in het shirt van vv Dalen de mooiste goal van zijn carrière: een omhaal. In Met het Bord op Schoot blikt de inmiddels gestopte spits terug op de mooie, maar ook heel belangrijke treffer, want Onze Club was erbij.
"Hier, op de bank." De middag van de omhaal begon minder voorspoedig voor Heerkes. In januari 2018 kwam hij er pas na rust in. "Toen stonden we 0-2 achter. Het was een belangrijke wedstrijd."

Inspiratie

In het seizoen 2017/2018 was vv Dalen in de race voor promotie naar de tweede klasse. In de tweede helft slingerde een teamgenoot van 'sub' Heerkes de bal vanaf de middellijn het strafschopgebied van de opponent uit Overijssel in. "De bal werd doorgekopt en ik stond met mijn rug naar het doel", herinnert Heerkes zich. "Toen was een omhaal de enige optie. Daar denk je niet lang over na."
'De Heerlijke van Heerkes' betekende niet alleen de aansluiting in het belangrijke thuisduel. Het zorgde voor inspiratie bij vv Dalen. Uiteindelijk werd de partij met 4-3 gewonnen. Heerkes over de omhaal: "Mijn teamgenoten wisten dat ik dit kon. Ik oefende op de training wel eens. Dat het tijdens een competitiewedstrijd, met de camera op de steiger, gebeurt is extra mooi. Ik heb na de tijd nog wel even gesproken met onze coach."

In 2019

In de lente die volgde werd vv Dalen pas in de derde en laatste ronde van de promotiestrijd uitgeschakeld. "Het was in meerdere opzichten een memorabel seizoen", glundert Heerkes nog even. Daarna besloot de docent te stoppen. Een seizoen later in 2019 promoveerde vv Dalen alsnog naar de tweede klasse.
MHBOS: De Heerlijke van Heerkes

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl