Ronde van Drenthe sluit wielerseizoen eind oktober af

Ronde van Drenthe 2019
Ronde van Drenthe sluit wielerseizoen eind oktober af © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
WIELRENNEN - De Ronde van Drenthe staat voor 22, 23 en 24 oktober op de aangepaste coronakalender van de wereldwielerbond UCI. Drenthe sluit daarmee het wielerseizoen dit jaar af.
"Ik kan het nog haast niet geloven dat het allemaal doorgaat, omdat het coronavirus steeds weer oplaait. Maar ik ben wel blij met een koers in het najaar", reageert voorzitter Femmy van Issum.

Publiek?

"Renners reageren ook enthousiast en als het aan ons ligt rijden we ook volgend jaar in oktober. Dan is er ook meer lucht voor onze sponsors die het in deze coronatijd ook heel zwaar hebben", aldus Van Issum.
"Ik hoop ook heel erg dat er publiek bij de wedstrijd aanwezig mag zijn en dat de renners en rensters niet in hun bubbel hoeven te blijven. Maar dat is allemaal afwachten."

Geen twee, maar drie dagen

In het verleden reden de vrouwen op donderdag de Drentse Acht van Westerveld. Die wedstrijd is nu naar vrijdag verschoven. En de laatste jaren werd de profronde voor de mannen en de Women's World Tour op de zaterdag verreden. Op verzoek van de politie zijn die twee wedstrijden uit elkaar gehaald. De vrouwen rijden nu op zaterdag en de mannen sluiten het wielerweekend op zondag af. Beide koersen starten vanuit Assen.

Corona

Vorig jaar maart ging de Ronde van Drenthe niet door in verband met het coronavirus. Het was het eerste grote evenement in onze provincie dat geschrapt werd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl