DOS'46 maatje te klein voor KZ in eerste play-off duel

KZ-DOS'46
DOS'46 verloor de eerste play-off wedstrijd van KZ © RTV Drenthe
KORFBAL - DOS'46 heeft de eerste wedstrijd in de play-offs van de Korfbal League verloren. In Koog aan de Zaan was KZ met 20-15 te sterk voor de ploeg uit Nijeveen.
DOS'46 begon uitstekend aan de wedstrijd en nam, brutaal, de leiding door een treffer van Kim Petersen. Lang konden de Nijeveners niet genieten van de voorsprong. De thuisclub, die als tweede eindigde in poule A van de Korfbal League nam al snel een 4-1 voorsprong.
DOS trainer Edwin Bouman wilde het spel van KZ ontregelen, maar KZ begon scherper aan de wedstrijd en liep verder uit. Bij 7-2 nam Bouman zijn eerste time-out. DOS'46, dat als derde eindigde in poule B, zag de thuisclub echter verder uitlopen. Halverwege keek DOS tegen een 12-5 achterstand aan.

Knokken

Ook in de tweede helft liep de thuisclub aanvankelijk verder uit. Maar DOS bleef knokken voor een beter resultaat. Echt spannend konden de gasten het echter niet meer maken. KZ werd slordig en DOS kwam terug tot 16-11, maar verder liet de thuisclub DOS niet komen en won uiteindelijk met vijf treffers verschil.
Zaterdag speelt DOS'46 in eigen huis de tweede wedstrijd. De wedstrijd in Nijeveen begint om 16:00 uur. Bij een overwinning van DOS speelt de ploeg, volgende week dinsdag, de derde en laatste wedstrijd tegen KZ. Die wedstrijd wordt dan weer in Koog aan de Zaan gespeeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl