E&O verlengt met trainer Annelies Smeets

Annelies Smeets
E&O verlengt met trainer Annelies Smeets © RTV Drenthe / Karin Mulder
HANDBAL - Annelies Smeets (33) uit Klazienaveen is ook volgend seizoen de trainer van de handbalheren van E&O uit Emmen. Vanwege de coronacrisis zat ze tot nu toe pas één keer op de bank bij een officiële eredivisiewedstrijd. Ook haar assistent, de Deen Henrik Bergholt (55), heeft zijn contract verlengd.
"Het was natuurlijk een gek seizoen. Vorig jaar september hebben we onze eerste en enige eredivisiewedstrijd gespeeld. De situatie rondom corona maakt alles zo onzeker. Dan is het fijn om te horen dat je volgend seizoen verder kan", reageert Smeets.

Trainen

Ondanks het coronavirus trainde de eredivisieploeg onder leiding van Smeets wel - zo goed en zo kwaad als dat ging - gewoon door. "Bij het trainen in tweetallen en viertallen was het best uitdagend om spelers nog te prikkelen. Nu trainen we twee keer per week op een voetbalveld en doen we één keer per week loopscholing bij atletiekvereniging De Sperwers. Straks stappen we over op beach-handbal", vertelt Smeets.

Selectie

De selectie van E&O blijft volgend seizoen voor het grootste deel in tact. Wel zal de club afscheid nemen van Daniël Fiege die naar Aruba vertrekt. Ook Joost Verjans verlaat E&O. Hij verhuist naar het westen van het land.
"Het is heel jammer dat ze allebei linkshandig zijn. Die zijn wat lastiger om te vinden. Maar verder lijkt het erop dat we met dit team verder kunnen bouwen."

Handbalschool

Ook wordt Smeets volgend seizoen hoofdtrainer van de Handbalschool in Emmen. De opleiding voor jonge talenten is een samenwerking tussen het Carmel College en het Nederlands Handbal Verbond. Harrie Weerman blijft technisch manager.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl