FC Emmen heeft na 3-1 zege in Sittard alles in eigen hand

FC Emmen juicht bij Fortuna Sittard
FC Emmen dendert door en wint ook bij Fortuna Sittard © ANP/Marcel Van Hoorn
VOETBAL - FC Emmen dendert maar door. De Drentse club, die al zes duels op rij ongeslagen was, voegt daar een zevende aan toe. In het kletsnatte Limburg won Emmen met 3-1 van Fortuna Sittard. Door de zege heeft FC Emmen de twee concurrenten, Willem II en VVV, nagenoeg achterhaald. Het verschil met beide ploegen is nog maar één punt en dat met nog vijf finales voor de boeg.
Het werd uiteindelijk een onnodig zwaar bevochten zege, met dank aan Paul Gladon die de zieke Michael de Leeuw met verve verving.
Penalty en rood
Gladon stond aan de basis van de 0-1, kort na rust na een overigens matte eerste helft. De centrumspits werd vastgehouden in de zestien. Het leverde Emmen een penalty op die werd benut door Sergio Peña. En dat niet alleen, Fortuna moest met tien man verder, want de maker van de overtreding (Janssen) kreeg rood.
Met tien tegen elf was er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor Emmen en het leek ook razendsnel 0-2 te worden. Eerst werd een schot van Peña gekeerd door doelman Van Osch, maar kort daarna schoot Gladon wel raak. Maar die treffer werd afgekeurd, omdat de man van de assist (Kerim Frei) nipt buitenspel stond.
Onnodige gelijkmaker
Na die afgekeurde goal van Gladon en het uitvallen van Peña (waardoor Robbert de Vos inviel) en later Luka Adzic (die werd vervangen door Nikolai Laursen) verloor meer en meer de controle. Een fout van De Vos leidde, vijf minuten voor tijd, de 1-1 in. Invaller Emmanoulidis schoot wel fraai binnen.
Veerkracht
Emmen toonde veerkracht en ging op jacht naar een nieuwe voorsprong. Die kwam razendsnel. Glenn Bijl stond aan de basis van die goal, want de rechtsback werd binnen de zestien (na een combinatie met Frei) van de sokken gelopen. Weer een penalty, oordeelde scheidsrechter Kooij. Bijl nam zijn verantwoordelijkheid en schoot binnen: 1-2.
Fortuna kreeg daarna nog zeven minuten blessuretijd om alsnog de 2-2 te maken. Dat lukte niet. Aan de andere kant viel nog wel een treffer en het was de man die 'm het meest verdiende die hem maakte: Paul Gladon.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl