Asser Jeugdtour gaat opnieuw niet door

Jeugdtour2019-2
Asser Jeugdtour gaat opnieuw niet door © RTV Drenthe, Jeroen Willems
WIELRENNEN - De Asser Jeugdtour gaat, net als vorig jaar, niet door. Volgens de organisatie biedt de routekaart van het kabinet "te weinig zekerheid om in augustus zonder beperkingen samen te kunnen genieten van de sport". Er hadden zich al meer dan 800 wielrenners ingeschreven voor de internationale meerdaagse in Assen.
De organisatie van de Jeugdtour heeft te maken met zes verschillende gemeenten. Mede daardoor is het proces van vergunningen aanvragen lastig. "Er komen duizenden mensen af op het evenement en daarnaast bieden we een camping aan. De gemeenten kunnen ons op dit moment onvoldoende duidelijkheid geven of we die vergunningen zullen krijgen", laat voorzitter Bram Dijkhuis namens de Asser Jeugdtour weten.

Reisbeperkingen

"Daarnaast staan deelnemers uit landen buiten het Europese vasteland (Groot-Brittannië, Australië, Canada, Zuid-Afrika) waarschijnlijk reisbeperkingen en quarantaineverplichtingen te wachten. Hierdoor zou minstens 35 procent van de deelnemers mogelijk niet kunnen komen". Bij de laatste editie in 2019 stonden er 800 renners uit 28 verschillende landen aan de start.
Al die onzekerheden samen zorgen ervoor dat de organisatie geen financiële risico's wil nemen en daarom al vroeg een beslissing heeft genomen.

Geld terug

Deelnemers die al hebben betaald, krijgen het inschrijfgeld zo snel mogelijk terug. De 56e editie staat nu gepland op 1 augustus 2022.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl