Dick Lukkien: 'De 987 mensen die er waren hebben een heerlijke middag gehad'

Dick Lukkien: 'Denk dat de 987 mensen die er wel waren een heerlijke middag hebben gehad'
Dick Lukkien: 'Denk dat de 987 mensen die er wel waren een heerlijke middag hebben gehad' © RTV Drenthe
VOETBAL - Dick Lukkien voelde toch wat meer spanning toen hij vanochtend richting De Oude Meerdijk reed. Voor het eerst sinds lange tijd weer spelen voor publiek, al waren het er uiteindelijk ruim 200 minder dan de toegestane 1200. "Maar ik heb het liever over de 987 mensen die er wel waren. Die hebben volgens mij een heerlijke middag gehad."
En de oefenmeester zelf uiteraard ook, al ging het niet gemakkelijk tegen de nummer 8 van de eredivisie. "Nee, maar dat hadden we ook niet verwacht. Heracles is gewoon een goede ploeg. Maar op basis van negentig minuten was het wel verdiend."
In de slotfase schoten de emoties van Lukkien alle kanten op, maar dankzij captain Michael de Leeuw was het eind goed al goed. En vooral de tweede goal van de spits (de 2-1) was extra genieten. "Fenomenaal. Dat is typisch De Leeuw, die zulke ballen kan maken. Vond overigens ook de lange bal van Miguel Araujo geweldig. Ik ben er niet zo van om er één speler uit te lichten, maar als je drie keer scoort dan mag dat best. Bovendien bewijst hij zijn waarde op en buiten het veld al het hele seizoen."
Dick Lukkien: 'De 987 mensen die er waren hebben een heerlijke middag gehad'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl