Janneke Ensing stapt over naar nieuwe marathonploeg in topdivisie

Janneke Ensing op kop van het peloton
Janneke Ensing op kop van het peloton © SCS/Soenar Chamid
MARATHONSCHAATSEN - Janneke Ensing (34) uit Gieten gaat komende winter marathons schaatsen voor de ploeg van PTH Groep/Schaatsshop Drenthe. De ploeg promoveert komend seizoen van de beloftendivisie naar de topdivisie. Ensing komt over van Haak/Speelman.
Als wielrenster is het voor Ensing belangrijk dat ze de vrijheid heeft om haar eigen weg op het ijs uit te stippelen in combinatie met de verplichtingen rond haar Australische wielerploeg Team BikeExchange.
"Ik vind het leuk om met jonge meiden wedstrijden te rijden zodat ik ze op weg kan helpen", zegt Ensing. "En het is ook bijzonder om dat voor regionale sponsors te doen. Dat maakt het extra leuk."
Morgen vertrekt de inwoonster van Gieten voor twee weken naar Spanje, waar ze onder meer de Ronde van Valencia en verschillende eendaagse koersen rijdt.

PTH Groep/Schaatshop Drenthe

Naast Ensing bestaat de marathonploeg komende winter uit Arianna Pruisscher uit Nieuw-Dordrecht, Marleen Popken uit Drouwen en Fenna Zandstra uit het Friesche Hemrik.
Pruisscher, die ook wielrenster is, pakte in het seizoen 2019/2020 naast meerdere dagzeges ook de eindoverwinningen in de KPN Marathon Cup en de Trachitol Trophy in de beloftendivisie. Buiten deze ploeg in de Topdivisie, blijft er ook een team actief in de beloftencompetitie.

Corona

Afgelopen seizoen kwamen de marathonschaatsers helemaal niet in actie in verband met corona. De sport valt niet onder het topsportprotocol van het NOC*NSF.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.