Brigata Fanatico roept medesupporters op: 'Kom de spelers op scherp zetten'

fans FC Emmen
De Brigata Fanatico roept medesupportes op om hun spelers op scherp te zetten © RTV Drenthe / Kim Stelingwerf
VOETBAL - De fanatieke supportersgroep van FC Emmen, de Brigata Fanatico, roept de medesupporters van de Drentse club op om de spelers en technische staf voorafgaand aan het duel vanmiddag tegen SC Heerenveen een warm onthaal te geven. 'We vragen jullie nogmaals om de spelersgroep op scherp te zetten', luidt de boodschap.
De ploeg van Dick Lukkien moet knokken voor lijfsbehoud in de eredivisie. En het is niet voor het eerst dat de supporters zich, ondanks de coronaproblematiek, laten gelden. Zo was er begin februari al een toeteroptocht en waren er honderden supporters op de been toen FC Emmen een paar weken later de uitwedstrijd speelde tegen FC Groningen.
De Brigata vraagt alle supporters zich om 12.15 uur te verzamelen bij het stadion de Oude Meerdijk, met inachtneming van de 1,5 meter in verband met het coronavirus.

Ongemeen spannend

FC Emmen staat op de zestiende plek met 24 punten uit 32 wedstrijden, en is daarmee in degradatiegevaar. Ze staan maar een punt boven de nummer 17, VVV, en twee punten boven de nummer 18, ADO.
Er staan nog twee speelrondes op het programma. En onderin is het ongemeen spannend, met vijf ploegen die nog rechtstreeks kunnen degraderen. De nummers 17 en 18 degraderen rechtstreeks naar de Keuken Kampioen Divisie. De nummer 16 speelt nacompetitie en krijgt dan nog een kans op lijfsbehoud.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl