Liveblog: FC Emmen in herkansing na winst op VVV-Venlo [gesloten]

Volg VVV - FC Emmen van minuut tot minuut
Volg VVV - FC Emmen van minuut tot minuut © RTV Drenthe
VOETBAL - FC Emmen moet donderdag in de nacompetitie het eredivisievoetbal in Drenthe redden. De ploeg van Dick Lukkien kende in de laatste wedstrijd van seizoen 20/21 weinig moeite met het al gedegradeerde VVV-Venlo. Het werd 0-4.
De goals werden achtereenvolgens gemaakt door Adzic, Peña, De Leeuw en Gladon. De Drentse hoop was echter vanaf minuut 1 gevestigd op Fortuna Sittard. Zij moesten uit bij Willem II een resultaat boeken, om zo de weg naar direct lijfsbehoud voor de Drenten vrij te maken. De geelgroenen kwamen niet verder dan een 2-1 nederlaag.
Dat betekent dat FC Emmen is veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. Donderdag komt NAC op bezoek in De Oude Meerdijk en dat betekent dat voormalig captain van FC Emmen, Anco Jansen, zijn oude ploeg kan laten degraderen.
Aanvoerder Michael de Leeuw zegt niet bang te zijn voor de wedstrijd van donderdag: "Wij weten wat de play-offs zijn. Wij zullen er klaar voor zijn." Mocht FC Emmen die wedstrijd winnen, dan moet het in de finale van de nacompetitie tegen N.E.C. of Roda JC. Het is de kans voor 'Magic Dick' om zijn Houdini-act - FC Emmen stond twee maanden geleden nog stijf onderaan - te voltooien.
RTV Drenthe is er donderdag uiteraard weer bij. Zowel op de radio, als in een kersvers liveblog. Het liveblog van vandaag is hieronder terug te lezen!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl