Dick Lukkien: 'Goede gevoel mag niet leiden tot gemakzucht'

Dick
FC Emmen-trainer Dick Lukkien: 'Het goede gevoel mag niet leiden tot gemakzucht.' © RTV Drenthe
VOETBAL - Natuurlijk had hij op hulp van Fortuna Sittard gehoopt, maar Dick Lukkien was na afloop van de laatste reguliere voetbalmiddag in de eredivisie toch niet heel teleurgesteld. "Ik vind dat de spelers een compliment verdienen. Ze hebben gedaan wat we van ze gevraagd hebben en ook nog eens met goed voetbal, met name in de tweede helft."
Lukkien reageerde ook nog op de vermeende premie die FC Emmen aan Fortuna Sittard in het vooruitzicht zou hebben gesteld, om die ploeg te stimuleren een goed resultaat tegen Willem II te laten halen. De Telegraaf opende ermee en daarna werd het bericht door vrijwel alle (landelijke) media opgepikt. "Ik heb het gelezen. En voor de rest heb ik het snel van me af laten glijden. Ik heb alleen een appje gestuurd naar Sjors Ultee, dat het heel prettig zou zijn als ze de punten mee zouden nemen uit Tilburg en ik denk dat dat ook zo goed met de spelers onderling. Hoe de verhalen dan vervolgens in de wereld komen is mij een raadsel."
"Vanaf vanavond of vannacht gaat de knop bij mij weer om, richting het duel tegen NAC", vervolgt Lukkien. "Hoe ik erin sta. Simpel. We hebben de laatste 12 duels 24 punten gepakt. Dat goede gevoel moeten we meenemen naar donderdag, maar het mag absoluut niet leiden tot gemakzucht."
Dick Lukkien: "Goede gevoel mag niet leiden tot gemakzucht'

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl