TT mag 11.500 Nederlandse fans per dag verwelkomen

Maverick Viñales won in 2019 de laatste TT
Maverick Viñales won in 2019 de laatste TT © Cor Lasker
MOTORSPORT - Bij de 90e editie van de TT zijn, eind volgende maand, 11.500 Nederlandse toeschouwers per dag welkom. Het TT Circuit Assen heeft daarover met de veiligheidsregio Drenthe, de gemeente Assen en promotor Dorna overeenstemming bereikt.
Straks om 12.00 uur begint voor trouwe bezoekers de exclusieve voorverkoop. Zij krijgen twee weken de tijd om kaartjes aan te schaffen.

Vaste zitplaatsen

Er zijn alleen maar vaste zitplaatsen beschikbaar. Per klant kunnen maximaal vier kaarten per dag worden gekocht. Toeschouwers moeten op het circuit onderling anderhalve meter afstand houden tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen. Toegangskaarten zijn uitsluitend in de voorverkoop te koop. Er zullen geen kaarten aan de kassa's van het circuit worden verkocht.
De aangeschafte tickets van 2020 blijven geldig voor 2022. Hiermee is men dan verzekerd van de traditionele vaste plek waar toen voor gekozen is.

Toeschouwers verdeeld over bubbels

De taluds blijven tijdens deze TT gesloten en er worden ook geen videoschermen langs het circuit geplaatst. De bezoekers van iedere tribune krijgen hun eigen bubbel toegewezen. Hiervoor is een verkeersplan ontwikkeld, waardoor men naar het parkeerterrein geleid wordt dat zich bij de betreffende tribune bevindt.
De te volgen route voor iedere tribune wordt op de toegangskaart vermeld door middel van een kleurcode. Iedere tribune heeft zo haar eigen parkeerterrein en de bezoekers worden daarna direct naar hun eigen tribune geleid. Zo blijft dus iedereen in de eigen bubbel.
TT-directeur Peter Oosterbaan over het toelaten van bezoekers:
TT-directeur Peter Oosterbaan heeft een dubbel gevoel over de ruim 11.000 bezoekers

Testen?

De organisatie gaat er op dit moment vanuit, dat alle toeschouwers alleen op vertoon van een negatieve (snel)test tot het evenement kunnen worden toegelaten. Maar de status van deze regelgeving is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. De testen worden gratis uitgevoerd via het landelijke netwerk van Testen voor Toegang.

Financiële gevolgen 2019

Vorig jaar ging de 90e jubileumeditie van de TT helemaal niet door vanwege het coronavirus. Normaal gesproken bepaalt de Grand Prix de helft van de omzet van het circuit. In een paar dagen tijd moet dan zeven van de veertien miljoen euro worden verdiend.
TT-directeur Peter Oosterbaan over de financiële gevolgen van de afgelopen twee jaar:
Financieel gaat de TT een pittige tijd tegemoet
Buiten de TT gingen ook onder meer het WK Superbikes en de strijd bij de British Superbikes niet door. Al met al sloot het circuit het seizoen af met een verlies van drie miljoen euro. In plaats van de verwachte 580.000 bezoekers bleef dat aantal door de pandemie vorig jaar op 105.000 mensen steken.

Twintig procent kaartverkoop

Bij de laatste TT in 2019 werden 167.500 kaartjes verkocht Dit jaar blijft het dus bij maximaal 34.500 kaartjes. Dat is net iets meer dan twintig procent. De 90e TT is van vrijdag 25 juni tot en met zondag 27 juni.
TT Circuit
Publiek is beperkt welkom tijdens de TT-races © RTV Drenthe / Edwin van Stenis

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl