Michael de Leeuw: 'Hopelijk keert deze club zo snel mogelijk terug in de eredivisie'

Michael de Leeuw
Michael de Leeuw: "Ik hoop dat FC Emmen heel snel terugkeert in de eredivisie" © ANP / Cor Lasker
VOETBAL - Na de indrukwekkende eindsprint had Michael de Leeuw zijn afscheid heel anders voorgesteld, maar na de strafschoppenserie tegen NAC is het ineens voorbij. Roemloos neemt de captain en topschutter afscheid van FC Emmen. "Dit komt wel binnen ja."
"Het komt ook echt onverwacht", vervolgt De Leeuw. "Ik zag het echt niet aankomen. Ook vandaag niet. We waren veel beter dan NAC, maar krijgen een onnodige goal tegen en moeten daarna ontzettend veel energie verzetten om de gelijkmaker te maken. Daarna hadden we door kunnen en moeten drukken, maar helaas lukte het niet."
De Leeuw probeerde ook te relativeren en het seizoen snel de revue te laten passeren: "Uiteindelijk sta je waar je hoort te staan, al had dit niet gehoeven. Natuurlijk denk je nu: wat zou er zijn gebeurd als we de motor eerder hadden aangezet? Maar goed, NAC heeft gewonnen, verdiend of niet, maar wij zijn gewoon dit seizoen veel te laat op gang gekomen. En daarvoor krijgen we nu de rekening gepresenteerd."
"Ik hoop echt dat de club heel snel terugkeert op het hoogste niveau. Dat verdient de club en ook de supporters. Wat zij hebben gedaan dit seizoen is ongekend", zegt De Leeuw.

'Ik baal ontzettend dat ik volgend seizoen niet tegen FC Emmen speel'

"Ik ga de club missen, de mensen, de supporters en ik baal ontzettend dat ik volgend seizoen met FC Groningen niet tegen FC Emmen kan spelen", aldus de aanvoerder.
Michael de Leeuw: 'Hopelijk keert deze club zo snel mogelijk terug in de eredivisie'

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl