Geen vervolg aanmoedigingspremie van FC Emmen

De Leeuw
De aanklager betaald voetbal heeft de zaak 'FC Emmen' laten vallen © Chris Kunst
VOETBAL - De aanklager betaald voetbal gaat geen vonnis vellen over het mogelijk aanbieden van aanmoedigingspremies door spelers van FC Emmen aan Fortuna Sittard.
Fortuna Sittard zou vlak voor zijn laatste wedstrijd in de competitie, tegen Willem II, een verboden aanmoedigingspremie aangeboden hebben gekregen van de voetbalclub uit Drenthe. FC Emmen ontkende vanaf de eerste minuut dat dat het geval is geweest. Emmen had baat bij een goed resultaat van Fortuna tegen Willem II, omdat de laatstgenoemde ploeg een concurrent van Emmen was in de strijd tegen degradatie uit de eredivisie.

Tijdig ingezien

Uit het vooronderzoek van de onafhankelijke aanklager is naar voren gekomen dat FC Emmen - na het mogelijk zoeken van contact door haar spelers met spelers van Fortuna Sittard - tijdig heeft ingezien dat het aanbieden van dergelijke premies niet is toegestaan volgens het KNVB-reglement. Daarop heeft de aanklager besloten de zaak te seponeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl