Joseph Oosting kan kiezen, maar lijkt op weg naar RKC

Joseph Oosting
Joseph Oosting lijkt op weg naar RKC © ANP / Lars Smook
VOETBAL - Joseph Oosting is in beeld als nieuwe trainer van RKC Waalwijk. De club ziet in de assistent-coach van Vitesse uit Emmen een geschikte opvolger van Fred Grim die naar Willem II verkast. Ook De Graafschap schijnt volgens diverse media interesse te hebben, maar RKC lijkt de beste papieren te hebben.
De club uit Waalwijk moet zich voor Oosting (49) melden bij Vitesse. De Drent heeft een doorlopend contract in Arnhem, tot juli 2022. De interesse van RKC is niet vreemd. Mohammed Allach is technisch directeur van de Brabantse club en eerder vervulde hij die functie bij de Gelderse eredivisionist. Bovendien speelde de zoon van Joseph Oosting, Thijs, het afgelopen seizoen een half jaar op huurbasis bij RKC.
Coach Betaald Voetbal
Oosting heeft dit voorjaar de cursus coach betaald voetbal afgerond. De Drent ontvangt zijn diploma dit najaar, maar hij is al op alle onderdelen voor de opleiding geslaagd.
Oosting voetbalde als prof bij FC Emmen en Veendam én met zijn jeugdliefde, WKE, werd hij in zijn nadagen als voetballer landskampioen bij de amateurs.
Als trainer werkte hij eerder bij FC Emmen, HHC Hardenberg, ACV en in de opleiding van Vitesse. Zo won hij met het team Onder 19 jaar de nationale beker en met Jong Vitesse werd hij kampioen. Hij was in 2018 assistent van Edward Sturing, die als interim werd aangesteld na het ontslag van Henk Fraser. Dat team won de play-offs en veroverde zo een ticket voor Europees voetbal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl