Joseph Oosting nieuwe trainer RKC

Joseph Oosting
Joseph Oosting wordt de nieuwe trainer van RKC © ANP JEROEN PUTMANS
VOETBAL - Emmenaar Joseph Oosting gaat Vitesse verlaten en wordt de nieuwe hoofdtrainer van RKC Waalwijk. De 49-jarige coach volgt bij de eredivisieclub uit Brabant Fred Grim op die naar Willem II is vertrokken. Oosting tekent voor twee seizoenen.
De Waalwijkers betalen naar verluidt een afkoopsom voor Oosting die nog een doorlopend contract tot juli 2022 heeft bij Vitesse.
Joseph Oosting stond sinds 2017 onder contract bij Vitesse. Als trainer van de beloften werd hij kampioen van de derde divisie. De Drent, die jaren bij FC Emmen speelde en ook als trainer actief was, was enkele maanden assistent-trainer van Edward Sturing na het ontslag van Henk Fraser in 2018. Het duo leidde Vitesse naar Europees voetbal met aanvallend voetbal.
Twee jaar later was Oosting een aantal weken interim-coach toen Leonid Slutskiy eind 2019 vertrok bij Vitesse. Hij bleef ongeslagen gedurende het restant van de competitie.
Oosting stond al eerder op eigen benen als hoofdtrainer, bij ACV, WKE en HHC in Hardenberg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl