Rémon Kwant geselecteerd voor EK inline-skaten in Portugal

Rémon Kwant aast nu op internationaal succes
Rémon Kwant geselecteerd voor EK inline-skaten © RTV Drenthe/Karin Mulder
INLINE-SKATEN - Rémon Kwant (26) uit Koekange is door de Selectiecommissie Inlineskaten aangewezen voor de Europese Kampioenschappen, volgende maand in het Portugese Canelas. De Drentse sprinter won in het verleden al eens brons en zilver op het EK. In Portugal zal hij op verschillende afstanden in actie komen.
"Ik ben geplaatst voor zowel het baan- als het wegtoernooi. Het is nog even afwachten wat ik precies zal rijden. Maar mijn focus ligt op de 500 meter en de 1.000 meter op de piste en de one-lap op de weg. Verder is er ook nog de 200 meter dual-sprint, de teamsprint en de aflossingskoers op de piste. In overleg met de coaches gaan we bepalen welke wedstrijden ik zal gaan rijden. Hetzelfde geldt voor de 100 meter bij het wegtoernooi", licht Kwant toe.
De Nederlandse selectie bestaat in Portugal uit 27 skaters: 14 vrouwen en 13 mannen. Zij staan onder begeleiding van bondscoaches Frank Fiers en Valentina Berga - Belloni uit Hoogeveen. Het toernooi is van 18 tot en met 25 juli.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl