Suzuki topt en flopt in Moto3-training op TT Circuit

suzuki niet hergebruiken
Suzuki op zijn Honda © Lukas Swiderek
Op de eerste in de Moto3 heeft de Japanner Tatsuki Suzuki op zijn Honda de snelste tijd gereden. Ook de tweede en derde tijd waren met Darryn Binder en Dennis Foggia voor Honda-rijders.
In de eerste vrije training ging het onder goede weersomstandigheden al meteen rap: Foggia en Binder doken onder de 1 minuut 42. Met 1.41,7 was Foggia de snelste in de ochtendsessie.
Er was ook een aantal valpartijen. Een highside van Jaume Masia leek ernstig, maar na controle in de medische post op het circuit bleek dat hij de TT kon vervolgen.

Tweede vrije training

In de tweede vrije training dook Suzuki al snel onder de 1.42 minuten (1.41,5). Binder volgde zijn voorbeeld (1.41,6). Hun tijden werden niet meer aangescherpt, omdat het licht begon te regenen.
De neerslag en de afkoelende baan leidden tot valpartijen van Suzuki en WK-leider Pedro Acosta. Beiden raakten niet gewond. Voor Acosta betekende het wel dat hij niet verder kwam dan de dertiende tijd, hij moet morgen goed opletten dat hij niet uit de top-14 zakt.
De snelste veertien coureurs van de drie vrije trainingen plaatsen zich voor kwalificatie-2, waarin pole position wordt vergeven. De tien langzaamste coureurs strijden daarvoor in kwalificatie-1 voor vier tickets voor kwalificatie-2.
Morgen om 9.00 uur is de derde vrije training, gevolgd door kwalificatie-1 om 12.35 uur en kwalificatie-2 om 13.00 uur.

Alles over de TT vind je op TT Drenthe

TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl