Fernandez snelste in Moto2 tijdens eerste trainingsdag TT

bo bendsneyder niet hergebruiken
Bo Bendsneyder © ANP / Vincent Jannink
Augusto Fernandez was de snelste Moto2-coureur op de eerste dag van TT in Assen. In de ochtendsessie reed de Spanjaard een ronde van 1.36,7. De tweede tijd was voor Raul Fernandez (geen familie) en de leider in de WK-tussenstand, Remy Gardner, reed de derde tijd.
Alle snelle tijden werden 's ochtends in de eerste vrije training gereden, omdat het tijdens tweede training 's middags regende. Dat was slecht nieuws voor Bo Bendsneyder, de enige Nederlandse deelnemer aan de TT. Hij kwam 's ochtends niet verder dan de 21ste tijd en kon zich 's middags dus niet omhoog werken. Met de 24ste tijd in de tweede training is het tot nu toe nog niet zijn weekend.
Hector Garzo bleek in de tweede training het beste met de omstandigheden om te kunnen gaan. Hij klokte met 1.47,6 de snelste tijd, voor Augusto Fernandez en Nicolo Bulega.

Morgen kwalificatie

De snelste veertien coureurs van de drie vrije trainingen plaatsen zich voor kwalificatie-2, waarin pole position wordt vergeven. De zestien langzaamste coureurs strijden daarvoor in kwalificatie-1 voor vier tickets voor kwalificatie-2.
Morgen om 11.55 uur is de derde vrije training, gevolgd door kwalificatie-1 om 15.10 uur en kwalificatie-2 om 15.35 uur.

Alles over de TT vind je op TT Drenthe

TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl