Rossi komend seizoen met eigen team in MotoGP

ANP-432725290
Valentino Rossi is nu ook eigenaar van een MotoGP team © Ronny Hartmann / AFP
Racet Valentino Rossi volgend seizoen nog? Dat is de vraag die maar rond blijft gonzen in de de paddock. Eén ding is zeker, The Doctor heeft in 2022 in ieder geval een eigen team in de MotoGP.
Vanochtend maakte het Aramco Racing Team VR46 op het TT Circuit bekend dat het de komende vijf jaar uitkomt in de MotoGP. Voor de komende drie jaar is er een contract met Ducati, dat de motoren aan de Italiaanse renstal gaat leveren, meldt MotoGP.

Rossi en halfbroer Marini?

Het VR46-team komt volgend jaar met twee coureurs aan de start. Wie dat worden is nog niet bekend, maar volgens insiders lijkt het erop dat in ieder geval Rossi's halfbroertje Luca Marini op een van de motoren plaatsneemt. Of Rossi het andere zitje zelf gaat claimen is onbekend. Hij heeft nog niet bekendgemaakt of hij na dit seizoen verder gaat als coureur en bij welk team dat zou zijn.
De Saudische prins Abdulaziz bin Abdullah Al Saud, eigenaar van hoofdsponsor Aramco, heeft zijn hoop op Rossi gevestigd. "Ik hoop dat Valentino Rossi de komende jaren samen met zijn broer Luca Marini voor het team rijdt."

VR46 Riders Academy

Acht jaar geleden, in 2013, richtte Rossi de VR46 Riders Academy op. Een jaar later kwam het team van de Italiaan voor het eerst uit in de Moto3, in 2017 volgde de stap naar de Moto2. Het doel van de academie is om jonge Italiaanse racetalenten op te leiden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl