Iwema begint vanaf plek veertien in eerste MotoE-race ooit op TT Circuit

jasper iwem e-bike niet hergebruiken
Iwema op zijn elektrische motor © Marcel Jurian de Jong
Jasper Iwema uit Hooghalen start morgen tijdens zijn tiende TT vanaf de veertiende plaats in de MotoE, de raceklasse voor elektrische motoren.
De Drent reed een snelste ronde van 1.46,8. Pole position is voor Eric Granado, die 1.43,1 klokte. De eerste startrij wordt gecompleteerd door Lukas Tulovic en Alessandro Zaccone.
Jasper Iwema over zijn kwalificatie:
Iwema start vanaf veertiende plaats
De race in de MotoE start morgen om 15.30 uur. De raceklasse is sinds 2019 officieel onderdeel van de MotoGP en Iwema heeft dit jaar een vast zitje. Hij staat na drie races op de zeventiende plaats in het klassement, met zeven punten. Zijn beste prestatie tot nu toe is de elfde plaats in de eerste grand prix van het seizoen in Spanje.
Het klassement wordt aangevoerd door de Italiaan Alessandro Zaccone, voor oud-Moto2-coureurs Dominique Aegerter uit Zwitserland en Jordi Torres uit Spanje.

Alles over de TT vind je op TT Drenthe

TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl