Merel Freriks met Oranje naar Olympische Spelen

Merel Freriks
Merel Freriks gaat met de handbalploeg naar Tokio © Eigen foto
HANDBAL - Merel Freriks gaat met de Nederlandse handbalploeg naar de Olympische Spelen in Tokio. Bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft de uit Emmen afkomstige cirkelspeelster opgenomen in zijn definitieve selectie.
Voor Anouk Nieuwenweg had de bondscoach slecht nieuws. De eveneens uit Emmen afkomstige speelster zat in de voorselectie, maar overleefde de schifting niet.
Voor de 23-jarige Freriks wordt het de eerste deelname aan de Spelen. De speelster van de Duitse landskampioen Borussia Dortmund maakte wel deel uit van de selectie die in 2019 wereldkampioen werd in Japan en zich daarmee kwalificeerde voor het olympisch toernooi.

Abbingh

In de veertienkoppige selectie is ook een plekje ingeruimd een andere oud-speelster van E&O. Routinier Loïs Abbingh is een van de zeven speelsters die er vijf jaar geleden ook bij waren op de Spelen in Rio de Janeiro, daar eindigde de ploeg als vierde. Abbingh speelt tegenwoordig bij het Deense Odense Handbold.
Oranje oefent in aanloop naar de Spelen in de Maaspoort van Den Bosch nog tegen Zweden (2 juli) en Rusland (4 juli). De eerste wedstrijd op de Spelen is op 25 juli tegen thuisland Japan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl