FC Emmen wil proefperiode Apau, Toufiqui en Luzayadio verlengen

Toufiqui
Azzeddine Toufiqui is één van de proefspelers die FC Emmen graag in een wedstrijd aan het werk wil zien © RTV Drenthe
VOETBAL - De proefperiode van Mitch Apau, Azzedine Toufiqui en Arnaud Luzayadio wordt hoogstwaarschijnlijk met een week verlengd. De technische staf van FC Emmen, inclusief technisch manager Michel Jansen, wil het drietal ook aan het werk zien in een wedstrijd. En de eerstvolgende is pas op zaterdag 17 juli.
Op die zondag speelt Emmen in Amsterdam de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding tegen Ajax. Of in dat duel ook de vierde proefspeler, doelman Kyan van Dorp, speelminuten zal krijgen is nog onduidelijk.
Volgens Jansen maken de proefspelers tot nu toe overigens een prima indruk.
Apau
Apau (31 inmiddels) speelde in de jeugd voor onder meer AZ en Ajax, maar zijn debuut in het betaalde voetbal maakte de verdediger (die ook als middenvelder uit de voeten kan) in Veendam. Daar speelde hij van 2009 tot 2013, waarna hij koos voor eredivisieclub RKC. In Waalwijk speelde hij 29 duels, waarna hij naar het buitenland vertrok. Via Westerlo (3 seizoenen) kwam hij terecht bij het Sloveense Ljubljana en in 2018 bij Slovan Bratislava in Slowakije. Het afgelopen jaar speelde hij zeer weinig duels.
Apau
Mitch Apau staat positief tegenover een overstap naar FC Emmen © RTV Drenthe
Toufiqui en Luzayadio
De twee Fransen die op proef zijn komen uit de koker van Lucas Bernadou, de middenvelder die een jaar geleden neerstreek in Emmen. Hij speelde, in de jeugd van PSG, samen met Azzeddine Toufiqui (22-jarige linksbenige middenvelder) en de 21-jarige rechtsback Arnaud Luzayadio. Beide spelers speelden het afgelopen seizoen in Ligue 2 (het tweede niveau) voor respectievelijk Caen en Orléans.
Van Dorp
De vierde proefspeler is een doelman, de 21-jarige Kyan van Dorp uit Nieuwegein. Hij speelde lang in de PSV-jeugd en het afgelopen seizoen drie duels in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong PSV.
Van Dorp
Of doelman Kyan van Dorp er volgende week tegen Jong Ajax ook bij is is nog onduidelijk © RTV Drenthe

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl