FC Emmen wil stunten met Finse 'balgoochelaar' Assehnoun

Assehnoun
Kersvers Fins international Assehnoun (hier in actie tijdens zijn interlanddebuut) moet de nieuwe sensatie van FC Emmen worden © ANP / Jonathan Nackstrand
VOETBAL - Na zijn laatste wedstrijd in dienst van FC Lahti, afgelopen maandag, werd hij door een Finse krant bestempeld als 'balgoochelaar': Jasin Assehnoun. De 22-jarige linkerspits van de Finse club, scoorde in zijn afscheidswedstrijd tegen HIFK de enige treffer. Daarna stapte hij in het vliegtuig... op weg naar Emmen?
Dick Lukkien en ook bestuursvoorzitter Ronald Lubbers houden de kaken stijf op elkaar, maar diverse bronnen melden dat Assehnoun gisteren en ook vandaag in het stadion was.
De kersverse international (hij maakte in mei zijn debuut in het Fins elftal) geldt in zijn thuisland als één van de meest getalenteerde vleugelspitsen. In tien optredens in de Veikkausliiga scoorde hij vijf keer.
Duidelijk is dat Assehnoun over belangstelling niets te klagen heeft. Dundee United wilde hem graag naar Schotland halen, maar ook vanuit Denemarken en de vaderlandse eredivisie was/is er voldoende belangstelling.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl