Brons voor Roel Boomstra bij WK dammen in Tallinn

vlnr Alexander Getmanski, Alexander Schwarzman en Roel Boomstra
vlnr Alexander Getmanski, Alexander Schwarzman en Roel Boomstra © Wouter Sipma
DAMMEN - De in Emmen opgegroeide Roel Boomstra heeft brons gewonnen bij het wereldkampioenschap dammen in Estland. In de hoofdstad Tallinn ging de wereldtitel voor de vijfde keer naar de 53-jarige Rus Alexander Schwarzman. Het zilver was voor zijn landgenoot Alexander Getmanski.
Wouter Sipma uit Hijken, die als reserve afreisde naar het wereldtiteltoernooi, eindigde op de zesde plaats. Van de twaalf finalisten kwamen er vijf uit Nederland. Schwarzman onttroonde in Tallinn Alexander Georgiev als wereldkampioen. Georgiev zag dit jaar af van deelname.

WK-match Boomstra in najaar

De strijd om de wereldtitel bij het dammen gaat afwisselend in de vorm van een tweekamp en een toernooi. In Tallinn werd een toernooi gespeeld. Roel Boomstra won in 2016 en 2018 de wereldtitel in de zogenoemde tweekamp.
Afgelopen januari zou hij als uitdager aantreden tegen tienvoudig wereldkampioen Georgiev. Maar die wilde niet naar Eindhoven afreizen zolang 'corona niet de wereld uit is'. Die match is nu definitief afgeblazen. De werelddambond heeft Boomstra nu het recht gegeven om de nieuwe wereldkampioen Schwarzman uit te dagen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl