Toufiqui en Luzayadio versterkingen nummer 13 en 14 voor FC Emmen

Toufiqui
Azzedine Toufiqui is zondag er waarschijnlijk bij in het oefenduel tegen Heracles © RTV Drenthe
VOETBAL - FC Emmen gaat zich op zeer korte termijn versterken met twee Fransen. Verdediger Arnaud Luzayadio en middenvelder Azzedine Toufiqui, die twee weken op proef waren bij de Drentse club, zijn inmiddels al in Emmen gearriveerd. Het worden in Emmen versterkingen nummer 13 en 14.
De twee land- en oud-ploeggenoten van Lucas Bernadou speelden vorige week al mee in het oefenduel tegen Jong Ajax (1-4 winst) en met name Toufiqui liet in dat duel, na een stroeve start, een goede indruk achter. Luzayadio had daarvoor al, tijdens de trainingen, de technische staf overtuigd. Kort na het laatste fluitsignaal in Amsterdam vloog het tweetal terug naar Parijs.
Azzeddine Toufiqui (22-jarige linksbenige middenvelder) en de 21-jarige rechtsback Arnaud Luzayadio speelden beide in de jeugd van Paris Saint Germain. Hun wegen scheidden toen ze de overstap maakten naar de senioren. Toufiqui ging spelen voor Caen en Luzayadio voor Orléans, beide op het tweede niveau in Frankrijk. Hun optredens bij die clubs bleef echter beperkt tot drie (Luzayadio) en vijf (Toufiqui) duels.
De selectie van FC Emmen telt na de komst van Toufiqui en Luzayadio 23 spelers. Hieronder alle namen:
 1. Michael Brouwer
 2. Indy Groothuizen
 3. Kyan van Dorp
 4. Glenn Bijl
 5. Jeff Hardeveld
 6. Arnaud Luzayadio
 7. Miguel Araujo
 8. Jeroen Veldmate
 9. Leonel Miguel
 10. Lorenzo Burnet
 11. Lucas Bernadou
 12. Azzedine Toufiqui
 13. Peter van Ooijen
 14. Teun Bijleveld
 15. Sergio Peña
 16. Oussama El Azzouzi
 17. Ben Scholte
 18. Jari Vlak
 19. Jasin Assehnoun
 20. Didier La Torre
 21. Jeredy Hilterman
 22. Lentini Caciano
 23. Luciano Carty
(cursief zijn de nieuwe spelers in de selectie)

Glenn Bijl

Sergio Peña, Miguel Araujo en Glenn Bijl maken nog altijd deel uit van de selectie. Er gaan geruchten dat Glenn Bijl in de belangstelling staat van het Russische Krylya Sovetov Samara. Die club promoveerde het afgelopen seizoen, na een jaar afwezigheid, naar het hoogste niveau in Rusland en werkt met een begroting van meer dan 20 miljoen euro. Bij FC Emmen laat men echter niets los over de situatie rondom de vleugelverdediger.

Sergio Peña en Miguel Araujo

In Emmen wacht met ondertussen nog op de terugkeer van de twee Peruanen, Miguel Araujo en Sergio Peña die in Drenthe nog een doorlopend contract hebben tot de zomer van 2022. Beide spelers vierden vakantie na de succesvol verlopen Copa America (Peru werd 4e). Eigenlijk zouden ze zich eind deze week melden op De Oude Meerdijk, maar vanwege de formaliteiten (vooral Corona-gerelateerd) zijn ze er nog niet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl