Zijspancoureur Kees Endeveld kondigt afscheid aan

Kees Endeveld
Kees Endeveld kondigde vandaag zijn afscheid aan © RTV Drenthe
MOTORSPORT - Zijspancoureur Kees Endeveld stopt ermee. Aan het einde van dit seizoen knijpt de 32-jarige import-Drent uit Grolloo definitief in de remmen. "Het racen valt niet meer te combineren met mijn werk en het werd financieel ook steeds lastiger. Bovendien heb ik een heel mooi dochtertje gekregen en wil ik meer tijd aan mijn gezin besteden."
Endeveld (die opgroeide in Leiden) was zestien jaar lang actief in de motorsport en begon als bakkenist (tegenwoordig passagier) van Bennie Streuer. Daarna besloot hij zelf achter het stuur te kruipen, met als hoogtepunt een podium in de WK, op het circuit van Estoril in 2019.

Drie nationale titels met Bennie waren het absolute hoogtepunt als bakkenist'

"Als bakkenist van Bennie waren de drie Nederlandse titels absoluut een hoogtepunt", aldus Endeveld, die een relatie heeft met het zusje van Bennie.
"Eigenlijk is het een ideale leerschool geweest voor me en je ziet het veel meer, dat stuurmannen beginnen als passagier. Meervoudig wereldkampioen Reeves bijvoorbeeld."
Endeveld eindigde als coureur in 2019 als 6e in de eindstand om het wereldkampioenschap. Dit jaar staat hij na 7 van de 16 races op plek 8.
Zijspancoureur Kees Endeveld kondigt afscheid aan

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl