Beachvolleybalsters Meppelink en Keizer verliezen eerste partij op Spelen

Madelein Meppelink (l) en Sanne Keizer (r) tijdens Olympische Spelen
Madelein Meppelink (l) en Sanne Keizer (r) tijdens Olympische Spelen © Angela Weiss / AFP
BEACHVOLLEYBAL - Madelein Meppelink uit Emmen en teamgenoot Sanne Keizer zijn het olympische beachvolleybaltoernooi met verlies begonnen. Het als dertiende geplaatste Nederlandse duo verloor in drie sets van de Spaanse vrouwen Liliana Fernández Steiner en Elsa Bacuerizo McMillan. Het werd in een gelijkopgaand duel 21-19 18-21 14-16.
Keizer en Meppelink wisten in de laatste set een paar wedstrijdpunten weg te werken en kwamen bij 14-14 langszij. Daarna maakte het Spaanse koppel het alsnog af.
Meppelink doet voor de derde keer mee aan de Olympische Spelen. Sinds 2017 vormt ze een koppel met Keizer, die er een paar jaar tussenuit was geweest. Samen werden ze in 2018 Europees kampioen. Op de Spelen kwamen beiden, met andere partners, nooit verder dan de achtste finales.
Katja Stam uit Klijndijk en Raïsa Schoon, het andere Nederlandse duo bij het vrouwentoernooi, verloren een dag eerder eveneens hun eerste partij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl