Gijs Broeksma met handboogschutters naar halve finale landenteams op Spelen

210726_boogschieten
Boogschutter Gijs Broeksma in actie op de Olympische Spelen. © ANP
HANDBOOGSCHIETEN - Handboogschutter Gijs Broeksma uit Ruinen heeft met de Nederlandse handboogschutters de halve finale bereikt op de Olympische Spelen. Het team van de 21-jarige Broeksma, waar ook Steve Wijler en Sjef van den Berg deel van uitmaakten, wist Groot-Brittannië met 5-3 te verslaan in de landenwedstrijd.
De handboogschutters hadden zich als nummer twee van de voorronde rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales. Tegen Groot-Brittannië kwam het trio boogschutters aanvankelijk met 3-1 op achterstand, maar mede dankzij 'tienen' van Van den Berg en Broeksma kwam het tot een beslissende, vierde set. Daarin schoten de Nederlanders vier van de zes pijlen in het midden van het bord (57-54), goed voor een 5-3 zege. In de halve finale, treft Nederland Taiwan, dat China met 5-1.
Steve Wijler pakte zaterdag met Gabriela Schloesser al zilver in de gemengde landenwedstrijd en dat betekende de eerste medaille voor Nederland op de Olympische Spelen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl