Meppelink en Keizer verliezen ook tweede olympische beachvolleybalwedstrijd

Meppelink in actie tegen de Chinees Wang
Meppelink in actie tegen de Chinees Wang © ANP
BEACHVOLLEYBAL - Madelein Meppelink uit Emmen en haar teamgenoot Sanne Keizer hebben ook hun tweede wedstrijd op het olympische beachvolleybaltoernooi verloren. Het Chinese duo Xue Chen/Wang Xinxin was in drie sets te sterk voor de Nederlanders. Het werd 21-19, 29-31 en 13-15.
Het Nederlandse duo wist de eerste set nog op hun naam te schrijven en in de tweede set kregen Meppelink en Keizer zes matchpoints, maar de Chinezen wisten de tweede set uiteindelijk toch naar zich toe te trekken. In de derde set begonnen de Nederlanders met een achterstand van 0-4, die ze uiteindelijk nog gelijk wisten te trekken.
Het Chinese duo kreeg in de derde set twee matchpoints waarvan de eerste nog door Meppelink en Keizer werd weggewerkt, maar de tweede was wel raak voor de Xue en Wang.

Laatste groepsduel

Het als dertiende geplaatste Nederlandse duo verloor in de eerste wedstrijd ook al in drie sets van de Spaanse vrouwen Liliana Fernandez Steiner en Elsa Bacuerizo McMillan. In het laatste groepsduel wachten de tweede geplaatste vicewereldkampioenen April Ross en Alix Klineman uit de Verenigde Staten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl