Ex-Ajacied Ruben Ligeon op proef bij FC Emmen

Ligeon namens De Graafschap tegen Feyenoord in 2019
Ligeon namens De Graafschap tegen Feyenoord in 2019 © ANP / Gerrit van Keulen
VOETBAL - Voormalig Ajacied Ruben Ligeon is de komende dagen op proef bij FC Emmen. De rechtervleugelverdediger is clubloos na zijn vertrek bij AS Trencin en wil omwille van zijn dochters graag dichter bij huis voetballen. Eerder deze maand dook hij al op bij MVV, waar hij zijn conditie op peil hield.
Ligeon, 29 jaar inmiddels, speelde in de periode 2013 tot en met 2015 twintig duels in Ajax 1 en werd in die periode drie keer landskampioen met die club.
In tegenstelling tot andere oud-backs van Ajax (Tete, Veltman, Dest) maakte Ligeon niet de stap naar een grote competitie. Ligeon kwam terecht bij NAC, Willem II en FC Utrecht, waarna in 2016 een buitenlands avontuur volgde bij Slovan Bratislava. Na een jaar keerde hij terug naar Nederland waar hij ging spelen voor achtereenvolgens PEC Zwolle en De Graafschap. Bij beide clubs werd het overigens geen succes. Bij het Slowaakse Trencin ging het beter en speelde hij de afgelopen twee seizoenen, maar mede vanwege heimwee wilde hij dolgraag terug naar Nederland.
Volgens Michel Jansen, technisch manager van FC Emmen, duurt zijn proefperiode bij de Drentse club in ieder geval tot zaterdag. Dat is dus inclusief het duel tegen Cambuur.

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl