Anna van der Breggen gehuldigd in Scheveningen

Huldiging Team NL
Anna van der Breggen werd met de andere medaillewinnaars gehuldigd © ANP/Maro de Swart
WIELRENNEN - Anna van der Breggen is vanavond gehuldigd op het TeamNL Olympic Festival in Scheveningen. Samen met Annemiek van Vleuten, Tom Dumoulin en twee roeiteams werden de eerste medaillesuccessen op de Olympische Spelen in Tokio gevierd.
De sporters droegen hun gewonnen medailles tijdens de huldiging. Van dierbaren en oud-sporters kregen zij op het podium een extra ingelijste plak voor de gewonnen medailles. Voor Van der Breggen betrad haar man Sierk Jan de Haan het podium.
Anna van der Breggen, sinds een tijdje inwoner van Meppel, pakte tijdens de olympische tijdrit het brons. De titelverdediger moest het goud laten aan landgenoot Annemiek van Vleuten, het zilver was op woensdag voor de Zwitserse Marlen Reusser.

Toeschouwers

Naast de wielrensters kwam wielrenner Tom Dumoulin het podium op. Hij won zilver op de tijdrit. Roeiers in de dubbelvier Abe Wiersma, Dirk Uittenbogaard, Koen Metsemakers en Tone Wieten pakten woensdag het eerste goud voor Nederland. Roeiers Melvin Twellaar en Stef Broenink wonnen zilver en werden ook gehuldigd op het Scheveningse strand.
Humberto Tan presenteerde de huldiging van de olympiërs op het in oranje gehulde podium Holland Heineken (t)Huis. Dit gebeurde onder luid gejoel van zeker een paar honderd toeschouwers. Het publiek zat verdeeld over drie blauwe tribunes en op oranje strandstoelen in het zand. Het festival werkt met Testen voor Toegang. De huldiging aan het strand eindigde met oranje confetti die de lucht in schoot.
Volgens de organisatie van het festival waren er voor de dag van de huldiging zo'n 1200 tickets verkocht. Op het festival zijn er naast de huldiging ook de gehele dag andere activiteiten te ondernemen, zoals verschillende sportactiviteiten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl