Axel van der Tuuk verliest plezier en verlaat opleidingsploeg Jumbo-Visma

Axel
Axel van der Tuuk © RTV Drenthe/Karin Mulder
WIELRENNEN - Axel van der Tuuk maakt volgend jaar geen deel meer uit van de opleidingsformatie van Team Jumbo-Visma. De Assenaar laat de wielerploeg daarmee na twee seizoenen achter zich.
Sinds 1 januari 2020 was Van der Tuuk onderdeel van de ploeg, maar beide partijen besloten dat het beter is om uit elkaar te gaan. "De manier van werken van Jumbo-Visma past niet bij mij", legt de renner de breuk uit. "Ik heb eigenlijk nooit mijn draai kunnen vinden en daarom kwam er niet uit wat van mij verwacht werd."

Te strak en te streng

Vanwege de ontstane situatie zag Van der Tuuk geen toekomst meer bij de opleidingsploeg. De Assenaar is naar eigen zeggen een persoon die houdt van meer vrijheid dan hem de afgelopen twee seizoenen werd gegeven. "Geen slecht woord over Jumbo-Visma. Zij hebben een eigen manier van werken die wel aanslaat bij renners die er goed mee overweg kunnen, maar voor mij was het iets te strak en streng geregeld."
De komende periode wil Van der Tuuk gebruiken om het plezier in het fietsen terug te krijgen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl