Springruiter Houtzager met Dante naar finale landenteams

Marc Houtzager
Marc Houtzager met Dante naar de finale van de landenwedstrijd © AP Photo/Carolyn Kaster
PAARDENSPORT - De Nederlandse springruiters hebben zich geplaatst voor de finale van de landenwedstrijd op de Olympische Spelen. Morgen strijdt Marc Houtzager met zijn teamgenoten Harrie Smolders en Maikel van der Vleuten voor een plek op het podium.
In de kwalificatieronde startte Willem Greve voor Nederland op Zypria S. De combinatie gooide er drie balken af en kreeg ook nog één strafpunt voor tijdsoverschrijding. De in Hoogeveen geboren Houtzager deed het met zijn paard Dante beter. Hij lag lang op koers voor een foutloze ronde, maar op de voorlaatste hindernis ging er toch een balk af. Ook Houtzager overschreed de tijdslimiet van 82 seconden voor de zeventien hindernissen.

Net geplaatst

Slotrijder Van der Vleuten pakte eerder al individueel brons met Beauville Z. In de beginfase vielen er twee balken af, een derde betekende uitschakeling voor Nederland. De Brabander wist de rit echter foutloos uit te rijden. Daardoor plaatste Nederland zich met 26 strafpunten als negende voor de finale. In de finale is plek voor tien landen.
De finale morgen begint om 12.00 uur Nederlandse tijd. Harrie Smolders vervangt in de eindstrijd Willem Greve.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl