Beachvolleybalsters Stam en Meppelink bereiken kwartfinales op EK

Katja Stam
Een juichende Katja Stam © AP Photo/Kyusung Gong
BEACHVOLLEYBAL - Katja Stam uit Klijndijk heeft met Raïsa Schoon de kwartfinales bereikt van het EK in Wenen. In de achtste finales versloegen ze hun landgenoten Marleen van Iersel en Pleun Ypma 21-16 21-15.
Het beachvolleybalduo won eind juni ook van landgenoten Van Iersel en Ypma in de strijd om een olympisch ticket. Op de Spelen van Tokio strandden ze in de tussenronde.

Ook Meppelink door

Ook de uit Emmen afkomstige Madelein Meppelink is doorgedrongen tot de kwartfinales. Samen met Sanne Keizer versloeg ze in de achtste finales het Duitse duo Kim Behrens en Sandra Ittlinger in twee sets: 21-17 21-15. Het Nederlandse koppel, dat op de Spelen van Tokio werd uitgeschakeld in de groepsfase, won het EK in 2018.

Programma

Later vandaag staan de kwartfinales bij de vrouwen op het programma in Wenen. Keizer en Meppelink spelen om 18.30 uur tegen oude bekenden Nina Betschart en Tanja Hüberli uit Zwitserland, die ze in 2018 in de finale van het EK versloegen. Stam en Schoon spelen om 16.30 uur in de kwartfinale tegen het Duitse duo Bieneck/Schneider, dat in de groepsfase van het EK met 2-1 verloor van Keizer en Meppelink.
Ook Christiaan Varenhorst uit Nieuw-Buinen komt nog in actie. Samen met Steven van de Velde speelt hij de achtste finale van het toernooi. Gisteren stuntte het duo nog tegen het Russische duo Krasilnikov/Stoyanovskiy. Dat koppel is de wereldkampioen en verliet de Olympische Spelen in Tokio met een zilveren medaille.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl