Jeroen Veldmate: 'Het scheelt maar een paar procent'

Jeroen Veldmate
Jeroen Veldmate: 'Het scheelt maar een paar procent' © RTV Drenthe
VOETBAL - Net als vorige week lukte het FC Emmen niet om de dominantie in het spel om te zetten in een overwinning. Meer dan 70 procent balbezit leverde de Drentse club weliswaar 15 doelpogingen op, maar geen treffer. "Het valt net niet onze kant op", aldus captain Jeroen Veldmate.
Volgens de centrumverdediger ontbrak Emmen het tegen Eindhoven aan een beetje geluk. "Als je veel de bal hebt, maar niet zuiver genoeg bent in de passing en niet scherp genoeg voor de goal dan heb je voor een doelpunt soms wat geluk nodig. Dat hadden wij vanavond niet en FC Eindhoven wel. Het scheelt echt maar een paar procent."
Dat Emmen van de Brabantse ploeg veelal de bal mocht hebben was niet verrassend, maar de rood-witte brigade van Lukkien slaagde er te weinig in om de trekker echt over te halen. Van de 15 doelpogingen gingen slechts drie tussen de palen en werden er acht geblokt. "We vinden het geen enkel probleem als we dominant mogen spelen. Dat willen we ook graag, maar dan moet het wel heel zuiver, soms wat opportunistischer en we moeten geiler zijn voor de goal."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl