Flinke kniewond Bert-Jan Lindeman na val in Vuelta

Flinke kniewond Lindeman na val in Vuelta
Flinke kniewond Lindeman na val in Vuelta © Qhubeka Assos
WIELRENNEN - Bert-Jan Lindeman (32) lag gisteren bij de massale valpartij, elf kilometer voor de streep, van de vijfde etappe van de Vuelta. De linkerknie van de Emmenaar moest na afloop gehecht worden.
"Ik heb een paar hechtingen, maar ik ben wel oké", laat Lindeman weten. "Het was geen harde val gelukkig. Ik kan gewoon weer starten."

Vijftig renners onderuit

Op elf kilometer voor de aankomst was er een valpartij middenin het peloton, waarbij ongeveer vijftig renners waren betrokken. Zo moest klassementsleider Rein Taaramäe ook de voet aan de grond houden. Ook de kopman van DSM Romain Bardet kwam ten val. Hij bleef minutenlang op de grond zitten en kwam op vier minuten achterstand binnen.
Naast Bardet was routinier Mikel Nieve een van de voornaamste slachtoffers. Klassementsleider Taaramäe verloor minder tijd, maar moest eveneens zonder ploegmaten in de achtervolging.
Lindeman is bezig aan zijn vijfde Vuelta. In 2015 wist hij in het shirt van LottoNL-Jumbo een rit te winnen. De Ronde van Spanje duurt nog tot en met zondag 5 september. Komende maandag hebben de renners hun eerste rustdag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl