Adelinde Cornelissen in voorlopige selectie EK dressuur

Adelinde Cornelissen in voorlopige selectie EK dressuur
Adelinde Cornelissen in voorlopige selectie EK dressuur © RTV Drenthe/Karin Mulder
PAARDENSPORT - Adelinde Cornelissen, geboren en getogen in Beilen, is met haar paard Governor als vierde combinatie ingeschreven voor het EK dressuur. Zij moet tijdens trainingen nog aantonen de juiste vorm te hebben. Cornelissen werd eerder dit jaar niet geselecteerd voor de Olympische Spelen van Tokio.
Bondscoach Alex van Silfhout heeft verder gekozen voor Marlies van Baalen, Dinja van Liere en Hans Peter Minderhoud. Thamar Zweistra is aangewezen als vijfde ruiter en gaat mee naar een trainingskamp, dat binnenkort wordt gehouden. Ze krijgt daar de kans zich nog in de equipe te rijden.
De Tokio-deelnemers Marlies van Baalen (Go Legend) en Hans Peter Minderhoud met (GLOCK's Dream Boy N.O.P.) zijn zonder onvoorziene gebeurtenissen zeker van een plaats in het team.
Nederlands kampioen Edward Gal neemt niet deel aan het Europees kampioenschap dressuur. Zijn 'olympische' paard GLOCK's Total U.S. krijgt rust na de zesde plaats in Tokio. Daarnaast vindt de ruiter dat zijn troef GLOCK's Toto Jr. momenteel niet de vorm heeft voor een groot kampioenschap.
De Europese titelstrijd is van 7 tot en met 12 september in het Duitse Hagen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.