Adelinde Cornelissen in voorlopige selectie EK dressuur

Adelinde Cornelissen in voorlopige selectie EK dressuur
Adelinde Cornelissen in voorlopige selectie EK dressuur © RTV Drenthe/Karin Mulder
PAARDENSPORT - Adelinde Cornelissen, geboren en getogen in Beilen, is met haar paard Governor als vierde combinatie ingeschreven voor het EK dressuur. Zij moet tijdens trainingen nog aantonen de juiste vorm te hebben. Cornelissen werd eerder dit jaar niet geselecteerd voor de Olympische Spelen van Tokio.
Bondscoach Alex van Silfhout heeft verder gekozen voor Marlies van Baalen, Dinja van Liere en Hans Peter Minderhoud. Thamar Zweistra is aangewezen als vijfde ruiter en gaat mee naar een trainingskamp, dat binnenkort wordt gehouden. Ze krijgt daar de kans zich nog in de equipe te rijden.
De Tokio-deelnemers Marlies van Baalen (Go Legend) en Hans Peter Minderhoud met (GLOCK's Dream Boy N.O.P.) zijn zonder onvoorziene gebeurtenissen zeker van een plaats in het team.
Nederlands kampioen Edward Gal neemt niet deel aan het Europees kampioenschap dressuur. Zijn 'olympische' paard GLOCK's Total U.S. krijgt rust na de zesde plaats in Tokio. Daarnaast vindt de ruiter dat zijn troef GLOCK's Toto Jr. momenteel niet de vorm heeft voor een groot kampioenschap.
De Europese titelstrijd is van 7 tot en met 12 september in het Duitse Hagen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl