Paralympische medaille in dubbelspel lonkt voor Egberink na zenuwslopende ontknoping

Paralympische medaille lonkt voor Tom Egberink in dubbelspel
Paralympische medaille lonkt voor Tom Egberink in dubbelspel © Team NL
ROLSTOELTENNIS - Tom Egberink (28) uit Dalen is samen met Maikel Scheffers, voor het eerst van z'n leven, doorgedrongen tot de halve finale van het dubbelspel op de Paralympics in Tokio. Tegen het Argentijnse duo Gustavo Fernandez en Augustin Ledesma werd het 2-1 in sets.
Binnen een half uur sleepten Egberink en Scheffers de eerste set met 6-1 binnen. De tweede set ging met 3-6 naar de Argentijnen en in de allesbeslissende derde set maakten beide koppels er een zenuwslopend schouwspel van. Met 7-5 sleepten de Nederlanders, na ruim tweeëneenhalf uur spelen, de overwinning uit het vuur.

Morgen halve finale

In de halve finale stuiten Egberink en Scheffers op het Franse koppel Stéphane Houdet en Nicolas Peifer. Zij staan op de tweede plaats op de wereldranglijst, Egberink en Scheffers zijn als vierde geplaatst.
Morgen worden beide halve finales van het dubbeltoernooi bij de mannen al gespeeld op het Ariake Tennis Park in Tokio. Voor de 28-jarige Drent zijn het zijn derde Paralympics, maar nog nooit won hij een medaille.

Kwartfinale enkelspel

Eerder op de dag wist Egberink zich al, na een slopende partij van meer dan twee uur, ten koste van de Zweed Olsson te plaatsen voor de kwartfinale in het enkelspel. Daarin zal hij het als nummer acht van de wereld moeten opnemen tegen de als dertiende geplaatste Spanjaard Daniel Caverzaschi.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl