Moedig Hurry Up redt het niet tegen LIONS

Sjoerd Boonstra en Joop Fiege, nababbel op de bank in Sittard
Sjoerd Boonstra en Joop Fiege, nababbel op de bank in Sittard © RTV Drenthe / Stijn Steenhuis
HANDBAL - De openingswedstrijd van Hurry-Up in de BENE-League is in 31-30 (16-14) voor LIONS geëindigd. Bij de 25-26 van Dragan Vrgoc leek een zoete uitzege voor de Zwartemeerse gasten in de maak.
Bij 13-6 voor LIONS leek het erop walk-over in de maak was. "We spelen dan gewoon te schijterig", vertelt trainer/coach Joop Fiege na de tijd.

Brent Riksten

De 9-5 van invaller Brent (18) betekende het startsignaal voor de inhaalrace. Fiege over de jongeling die van E&O is overgekomen: "Hij zorgt voor de ommekeer. Hij gaat er gewoon voor. Kop d'r veur!"
Hurry Up gaat in de openingswedstrijd onderuit tegen de LIONS
Met zijn achtste van de avond scoorde linkerhoekspeler René Jaspers een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer (24-23). Na balverlies van LIONS was het Vrgoc die zelfs voor de eerste en enige voorsprong van het uitduel voor de Zwartemeerders tekende. Aan de overkant maakte Joris Baart, op schot met acht doelpunten, gelijk (26-26).

Frustrerend

In de slotfase gaf meervoudig landskampioen LIONS een voorsprong van één niet meer uit handen. "Normaal gaan we er hier met veertig af", is de lezing van topschutter Jaspers. "Het is frustrerend dat je geen punt meeneemt. Dat hadden we wel verdiend."
René Jaspers, maakte er acht
René Jaspers, maakte er acht © RTV Drenthe / Stijn Steenhuis
In Zuid-Limburg traden de oranje-zwarten voor het eerst aan zonder de gestopte clubicoon Ronald Suelmann. Jaspers besluit: "We laten zien dat we ook met andere jongens kunnen spelen en winnen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl