Nick Bakker na vertrek bij FC Emmen aan de slag bij Heerenveen

Nick Bakker
Nick Bakker in het shirt van Heerenveen © SC Heerenveen
VOETBAL - Nick Bakker speelt de rest van dit seizoen voor sc Heerenveen. De centrale verdediger was de afgelopen jaren voor FC Emmen actief. Hij vertrok deze zomer transfervrij om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Die heeft hij dus gevonden in het Abe Lenstra Stadion.
De 29-jarige Bakker begon zijn loopbaan bij FC Groningen en speelde sinds de zomer van 2016 voor FC Emmen. Met de Drentse club schreef hij in het seizoen 2018/2019 historie door te promoveren naar de eredivisie. Na 132 competitieduels voor FC Emmen, waarvan 69 op het hoogste niveau, besloot Bakker voor een nieuw avontuur te kiezen.
Heerenveen heeft Bakker hoofdzakelijk gehaald als vervanger van Pawel Bochniewicz, die lang uit de roulatie is. De Pool heeft onlangs tijdens een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle de voorste kruisband in zijn rechterknie afgescheurd. De Friezen houden er rekening mee dat de herstelperiode minimaal negen maanden duurt.
"Centraal achterin lag aan het einde van de transferperiode niet onze prioriteit, maar we hebben altijd onze ogen en oren opengehouden voor versterking centraal achterin", zegt technisch manager Ferry de Haan van Heerenveen over het aantrekken van Bakker. "Met Nick halen we een ervaren verdediger met karakter in huis die zich in de eredivisie heeft bewezen."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.