Lieke Nooijen finisht als zeventiende in EK tijdrit voor beloften

Lieke Nooijen
Lieke Nooijen © RTV Drenthe/Karin Mulder
WIELRENNEN - Lieke Nooijen (20) uit Coevorden is vanmorgen zeventiende geworden op de tijdrit bij het Europees kampioenschap in de categorie tot 23 jaar.
In het Italiaanse Trento reed de renster van Parkhotel Valkenburg een gemiddelde van 42,5 kilometer per uur op een parcours van 22,4 kilometer. Ze moest 2,5 minuut toegeven op de nieuwe Europees kampioene bij de beloften: Vittoria Guazzini uit Italië. Het zilver ging naar de Duitse Hannah Ludwig en de Italiaanse Elena Pirrone won brons.
Vorig jaar maakte de renster van Parkhotel Valkenburg in Plouay haar EK-debuut tussen de beloften met de negentiende plaats in de wegwedstrijd. Een jaar eerder won ze in deze discipline brons bij het wereldkampioenschap voor junioren.

Tibor del Grosso

Morgenmiddag komt ze nog in actie in de wegwedstrijd. De beloften-vrouwen rijden een koers over ruim 80 kilometer. Ook Tibor de Grosso (18) uit Eelde moet morgen aan de bak. Hij rijdt de wegwedstrijd voor junioren over 107 kilometer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl