Van der Breggen verdedigt wereldtitel tijdrijden niet

ANP-423651848
Van der Breggen tijdens het WK van vorig jaar © ATP Images / Leo Vogelzanger
WIELRENNEN - Anna van der Breggen gaat op de WK wielrennen in België haar wereldtitel tijdrijden niet verdedigen. Dat bevestigde wielerbond KNWU naar aanleiding van berichtgeving van het AD. De 31-jarige Van der Breggen uit Meppel worstelt al enige tijd met haar vorm en meldde zich vorige week ook al af voor de EK.
"Ik had in Spanje gewoon niet de kracht om te volgen wanneer er hard gekoerst werd", zei Van der Breggen onlangs na een teleurstellend optreden in de Challenge by La Vuelta. "Na de Olympische Spelen heb ik de trainingen weer opgepakt en in de GP de Plouay kon ik nog een behoorlijk niveau halen. Mentaal heb ik nog veel zin om een goed najaar te rijden. Ik heb in Spanje ook mijn best gedaan om er iets van te maken, maar fysiek kwam ik totaal niet aan mijn normale niveau."
Van der Breggen verwacht wel mee te doen aan de wegwedstrijd. De tijdrit voor vrouwen is volgende week maandag, de wegwedstrijd volgt vijf dagen later.
De Meppelse pakte vorig jaar in het Italiaanse Imola zowel de wereldtitel tijdrijden als de mondiale titel op de wegwedstrijd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl