Oud-coureur Boet van Dulmen (73) verongelukt

Boet van Dulmen
Boet van Dulmen is 73 jaar oud geworden © ANPFOTO Cor Mulder
MOTORSPORT - Voormalig GP-coureur Boet van Dulmen is bij een verkeersongeluk in zijn woonplaats Ammerzoden overleden. Hij werd aangereden door een bestelbus. De nummer twee tijdens de TT van 1981 is 73 jaar oud geworden.
Van Dulmen behoorde in de jaren zeventig en tachtig tot de grote drie in de Nederlandse wegracewereld. Net als Wil Hartog en Jack Middelburg won hij een grand prix in de 500cc-klasse. Maar waar Hartog en Middelburg de TT op hun naam zetten, lukte 'Den Boet' dit net niet.
Zijn grote moment van glorie vierde de privérijder in Finland in 1979. De Gelderlander versloeg daar de complete wereldtop. Daarnaast behaalde hij podiumplekken in Zweden en Assen. Van Dulmen stond bekend als een echte regenrijder.
In 2011 keek Van Dulmen in het TT Journaal terug op de TT van 1981. Kort voor de start van de 500 cc kwam toen de regen met bakken uit de lucht. Op dat moment reed Wil Hartog een ereronde. Door dat eerbetoon werd de race een kwartier uitgesteld, waardoor Den Boet net naast de winst greep.
Boet van Dulmen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl