Matchwinner Burnet: 'Ik wist wél dat ik verdedigend kon koppen'

Burnet
Burnet kopt snoeihard raak in Breda. De verdediger maakt de 1-2 en wordt uiteindelijk matchwinner © FC Media
VOETBAL - Door de 2-1 zege in Breda, pas de tweede in 14 confrontaties in de Brabantse stad, is Emmen helemaal terug in de strijd om de bovenste plaatsen. Grote man in het Rat Verlegh Stadion was de kleinste man van het veld: Lorenzo Burnet.
Door zijn kopbal, na iets minder dan een uur spelen, revancheerde de Drentse club zich voor de pijnlijke nederlaag in mei toen NAC ervoor zorgde dat Emmen degradeerde.
"Natuurlijk is het fijn om de man of the match te zijn, maar eigenlijk maakte het me niet zoveel uit wie er zou scoren. Nu ben ik het en volgende week een ander. Het gaat om de zege en dat is het belangrijkste", aldus de verdediger. "En of ik wist dat ik kon koppen? Jawel, maar dan vooral verdedigend."
De assist bij de winnende goal kwam van de voet van Rui Mendes, die net als vorige week een hoofdrol speelde in het elftal van Dick Lukkien. De Portugees zorgde in de eerste helft, na een heerlijke pass van Jari Vlak, ook al voor de openingstreffer. "Omdat de keeper snel uitkwam had ik weinig ruimte en kon ik eigenlijk de bal alleen maar chippen", legde Mendes uit. Het betekende voor hem zijn vierde treffer in twee duels. "Het gaat uitstekend."
Volgens Burnet en Mendes was de zege verdiend. "Het voetbal heeft uiteindelijk gewonnen van de brute kracht."
Matchwinner Burnet: 'Ik wist wel dat ik verdedigend kon koppen'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl