Hurry-Up geeft punt weg tegen Tongeren

Hurry-Up
Hurry-Up neemt met gemengde gevoelens afscheid van het thuispubliek © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - Hurry-Up heeft in het eerste thuisduel van het seizoen in de BENE-League slechts een punt overgehouden aan het treffen met Tongeren: 27-27. De Zwartemeerders lieten de Belgische gasten in de slotminuten op gelijke hoogte komen.
Door het gelijkspel staat Hurry-Up op plek tien in de BENE-League met één punt uit drie duels. Bevo en het Belgische AtomiX staan beide laatste met nul uit drie. Titelhouder Achilles Bocholt, Aalsmeer en LIONS hebben zes punten na drie wedstrijden en delen de koppositie.

Moeizame start

Pas na 8-13 ging het bij Hurry-Up draaien. Met zijn vierde goal tekende Sjoerd Boonstra vanaf de cirkel voor de 13-13.
Na de pauze kwamen de oranje-zwarten in het slotkwartier op voorsprong. De 22-21 kwam van Bernie Vermeer. De nieuwe captain van Hurry-Up moest snel daarna met een lelijke val van het veld gedragen worden. In de dekking maakte Dragan Vrgoc zich met steals en blocks nuttig.

Lelijke val Vermeer

Trainer/coach Joop Fiege over de blessure van Vermeer: "Tot nu toe lijkt het niet zo goed. De ziekenauto met de broeders is nu bij hem. Hij heeft tintelingen in zijn benen."
Met zijn achtste en laatste zorgde René Jaspers voor het gaatje van drie (26-23). Tegen Tongeren miste de linkerhoekspeler geen strafworp (vijf keer raak). Via twee doelpunten van Colin Glesner werd het nog billen knijpen in Zwartemeer.
Hurry-Up geeft punt weg tegen Tongeren

Nog elf tellen

In de slotminuut kwam Hurry-Up na matige pogingen van Jaspers en Erik Blaauw niet meer tot scoren. Met nog elf tellen op de klok konden de gasten uit België zelfs zegevieren. Doelman Boris Tot keerde de laatste inzet van Arber Qerimi en stelde zo het magere puntje veilig.
"De wedstrijd kon alle kanten uit", zegt Fiege over de remise. "Op het einde sta je inderdaad drie voor, maar als je, je kansen niet benut krijg je ze meteen om je oren aan de andere kant. In de slotminuut spelen we toch té voorzichtig."

Live op televisie

Op zaterdag speelt Hurry-Up opnieuw in eigen huis. In de BENE-League komt het nog puntloze AtomiX uit Haacht op bezoek. Dit duel is vanaf 19:55 live te zien op TV Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl