Ene Benjamins faalt, andere Benjamins redt punt voor SC Elim

Jan Benjamins
A-junior Jan Benjamins wordt na zijn late 1-1 door leeftijdsgenoten gefeliciteerd © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
VOETBAL - De 17-jarige invaller Jan Benjamins heeft ervoor gezorgd dat SC Elim in de tweede klasse J een punt heeft overgehouden aan het thuisduel met Drenthina: 1-1 (0-0). Daarmee redde de A-junior zijn naamgenoot Justin Benjamins.
Door de remise zijn SC Elim en Drenthina van de nul af. In de eerste speelronde van de tweede klasse J gingen beide opponenten onderuit.
Twee minuten na rust openden de gasten uit Emmen de score. Op aangeven van Koen Dekens gleed Maikel Arling namens Drenthina de 0-1 binnen. Ook voor de pauze waren de groen-witten al een aantal keer voor de goal van SC Elim opgedoken.
De partij in Elim stond in teken van de terugkeer van Justin Benjamins. Na goede jaren in de hoofdklasse bij MSC en Staphorst speelt de aanvaller dit jaar weer in zijn geboortedorp. Als rustpunt wist Benjamins meermaals het spel van SC Elim te verleggen.

Resmon Roemahlewang

Ook Drenthina kan sinds dit seizoen over zo'n 'afdaler' beschikken: Resmon Roemahlewang. De oud-speler van onder meer vv Emmen en Hoogeveen moest toezien hoe SC Elim in de tweede helft sterker werd.
Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd moest Robin Fokkens van Drenthina er met rood af. Hij haalde doorgebroken speler Daymen Doldersum onderuit. De vrije bal van Justin Benjamins ging net over. Enkele minuten later mocht hij het van nog dichterbij proberen.

Strafschop gaat over

Na goed doorzetten van invaller Herman Klomp haalde Niek Haan van Drenthina de kopbal van Wesley Boertien met zijn handen van de lijn. Na rood voor Haan ging Justin Benjamins achter de bal staan, maar schoot over. In de blessuretijd maakte SC Elim alsnog gelijk.
Justin Benjamins
Justin Benjamins na de gemiste strafschop © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
A-junior Jan Benjamins werd na een intikker in extremis bedolven onder zijn teamgenoten. Koud in het veld bepaalde de tiener, geen directe familie van Justin Benjamins, de eindstand op 1-1.
"Hartstikke mooi voor die jongen. Het geeft hem, denk ik, een heel goed gevoel", vertelt hoofdtrainer van SC Elim Erwin Sikkes na de tijd. "Toen we de penalty misten hoop je natuurlijk nog op zo'n moment. Dat je er nog een punt uit sleept zorgt voor opluchting."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl